Afbeelding door SEOnieuws

De afgelopen dagen hebben veel website-eigenaren een waarschuwing ontvangen van Google m.b.t. HTTPS. De betreffende website eigenaren hebben hun website nog niet beveiligd met een SSL certicaat, hierdoor zal binnenkort de melding ‘niet veilig’ worden weergeven in Google Chrome.

Vanaf oktober 2017 komt er een badge ‘NIET VEILIG’ te staan in Google Chrome bij alle HTTP pagina’s met een tekstinvoerveld. Veel websites hebben een invoerveld voor een zoekfunctie of nieuwsbriefinschrijving waardoor de melding op praktisch elke pagina komt te staan.

In incognitomodus wordt de melding al op elke pagina weergegeven en Google meldt dat plan is om dit ook buiten incognitomodus door te voeren:

Vanaf oktober 2017 wordt er volgens de waarschuwing een ‘niet veilig’ waarschuwing weergeven in Google Chrome op alle HTTP webpagina’s met een tekstinvoerveld. Veel (WordPress) websites hebben een contactformulier, zoekveld of inschrijfformulier op vrijwel elke pagina staan, hierdoor zal de melding op elke pagina worden weergeven.

In incognitomodus wordt de melding momenteel al op elke pagina weergeven en Google geeft aan dat ze van plan zijn om dit ook buiten incognitomodus door te voeren.

De aankondiging is niet geheel onverwachts maar zorgt wel voor veel schrik bij website-eigenaren. Heeft jouw website ook nog geen SSL certificaat? Wij helpen je graag om dit op te lossen.

Neem contact met ons op om vrijblijvend geïnformeerd te worden.