Domeinleeftijd | Lees hier alles over de domeinleeftijd

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Domeinleeftijd

Wat is domeinleeftijd? 

Domeinleeftijd is letterlijk de tijd (leeftijd) dat jouw domein bestaat. De domeinleeftijd draagt bij aan de autoriteit die aan het domein wordt gekoppeld. Zo zal een domein wat langer bestaat meer vertrouwen krijgen en daarmee dus een hogere domeinautoriteit. Hierom is het dus enorm belangrijk om bij het kiezen van een domein goed na te denken over de keuze en deze achteraf niet meer te veranderen en zo dus verlies van de domeinleeftijd te voorkomen.

domeinleeftijd

Wanneer heeft een oude domeinnaam positieve invloed?

  1. Wanneer er een website op stond gerelateerd aan jouw (nieuwe) website
  2. Wanneer er een sterk backlinkprofiel bestaat

Een oude domeinnaam kopen omwille van de domeinleeftijd heeft enkel een positief effect op de positie in Google indien de website die je op dit domein gaat plaatsen relevant is aan de voormalige website die op het domein stond. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om andere factoren te controleren; heeft het domein in het verleden een penalty gehad? Heeft het domein goed gepresteerd in het verleden?

Domein leeftijd controleren

Tegenwoordig is het zeer eenvoudig om de domeinleeftijd te controleren. De leeftijd van een Nederlandse domeinnaam kan je bijvoorbeeld controleren met de WHOIS tool op de website van SIDN.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9
    js_loader