Google Core update maart 2023 | Hoe minimaliseer je de impact?

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Google brengt de Core update van maart 2023 uit

Google is momenteel bezig met het uitrollen van de Core update van maart 2023.

Core update google 2023 maart

Dit is de eerste Core update van 2023 en het is iets meer dan zes maanden geleden sinds de vorige Core update van Google in september 2022. Het bedrijf heeft dit aangekondigd op Twitter en heeft zijn zoekupdates pagina bijgewerkt met de mededeling: “Vandaag hebben we de core update van maart 2023 uitgebracht. We zullen onze pagina met rankingrelease-geschiedenis updaten wanneer de uitrol compleet is”. De uitrol kan tot twee weken duren, aldus Google.

Wat is een Google core update?

Als je een website beheert of optimaliseert, ben je waarschijnlijk bekend met Google-algoritmen en updates. Maar wat zijn Google Core-updates? Het zijn updates van het zoekalgoritme van Google die worden uitgebracht om de zoekresultaten te verbeteren. Dit betekent dat de manier waarop Google de zoekresultaten rangschikt en presenteert, kan worden gewijzigd.

core update maart 2023

Waarom zijn Google Core updates belangrijk?

Google Core-updates zijn belangrijk omdat ze de zoekresultaten van een website kunnen beïnvloeden. Als jouw website wordt getroffen door een Core-update, kan dit leiden tot een daling of stijging van de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van Google Core-updates en hun impact op jouw website te begrijpen.

Wat is de impact van een Google Core update?

Een Google Core-update kan verschillende gevolgen hebben voor de zoekresultaten van een website. Hier zijn een paar veelvoorkomende impacten:

 1. Daling in zoekresultaten: Een daling in zoekresultaten kan betekenen dat jouw website niet langer voldoet aan de vereisten van het nieuwe algoritme. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de content, backlinks en de technische structuur van de website.
 2. Stijging in zoekresultaten: Een stijging in zoekresultaten kan betekenen dat jouw website beter voldoet aan de vereisten van het nieuwe algoritme. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals de kwaliteit van de content, backlinks en de technische structuur van de website.
 3. Geen impact: Het is mogelijk dat een website geen invloed ondervindt van een Google Core-update. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de website al voldoet aan de vereisten van het nieuwe algoritme.

Hoe kun je de impact van een Google Core-update minimaliseren?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om de impact van een Google Core-update te minimaliseren:

 1. Zorg voor kwalitatieve content: Het is belangrijk om kwalitatieve content te publiceren die relevant is voor jouw doelgroep. Dit kan ervoor zorgen dat jouw website beter wordt gerangschikt in de zoekresultaten.
 2. Backlinks: Zorg ervoor dat jouw website hoogwaardige backlinks heeft. Dit kan ervoor zorgen dat jouw website betrouwbaarder en relevanter wordt in de ogen van zoekmachines.
 3. Technische optimalisatie: Technische optimalisatie van jouw website kan ervoor zorgen dat jouw website beter wordt gerangschikt in de zoekresultaten. Dit omvat het optimaliseren van de laadtijd van de website en de mobiele responsiviteit.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


  blank
  4.9
  js_loader