Wat zijn metatags

Meta tags zijn onderdeel van de broncode van je website, deze tags in je broncode vertellen zoekmachines en sociale media wat er op de betreffende pagina van  je website staat. De metatags staan in de broncode van je website en zijn dus ook enkel zichtbaar wanneer je de broncode bekijkt.

In het kort zou je dus kunnen stellen dat metatags een manier zijn om zoekmachines zoals Google te laten weten wat er staat op je websitepagina en om de zoekresultaten daarmee (positief) te beïnvloeden.

Waarom metatags gebruiken?

Metatags spelen (nog steeds) een belangrijke rol bij SEO optimalisatie. Hierbij zijn vooral de “title tag” en “meta description” belangrijk.

De bovengenoemde tags worden in de meeste gevallen door zoekmachines getoond in de zoekresultaat als titel en beschrijving bij het betreffende resultaat. Wanneer je ervoor zorgt dat elke pagina van je website voorzien is van een unieke “title tag” en “meta description” dan zal dit door zoekmachines hoger gewaardeerd worden. Zorg daarnaast dat je in de titel en beschrijving je best doet om de potentiele klant (website bezoeker) te activeren, door bijvoorbeeld de klant te proberen over te halen om te klikken op de link bij het zoekresultaat.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Mohamed Farhane

Mohamed is SEO-specialist en lead van ons SEO en development team. Met meer dan 8 jaar ervaring, creativiteit en analytisch denkvermogen helpt hij onze klanten online en offline groeien.