Tips voor Google Ads 2023 - iMedia Bureau

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Tips voor Google Ads 2023

Leer hoe je met de beste tips voor Google Ads een groot publiek kunt bereiken en de verkoop kunt verhogen.

google ads tips 2023

Als je een bedrijf runt en wilt groeien, dan is het belangrijk om online aanwezig te zijn en je doelgroep te bereiken. Google Ads is een effectieve manier om potentiële klanten te bereiken en je verkoop te verhogen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je advertenties opvallen tussen de massa? In dit artikel delen we de beste tips om te domineren op de Nederlandse markt met Google Ads en je verkoop te verhogen.

1. De basis van Google Ads

Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een advertentieplatform van Google waarmee bedrijven kunnen adverteren op de zoekresultatenpagina van Google en op andere websites die deel uitmaken van het Google-netwerk.

2. De juiste zoekwoorden selecteren

Een succesvolle Google Ads-campagne begint bij het selecteren van de juiste zoekwoorden. Om deze zoekwoorden te vinden is een zoekwoordenonderzoek nodig. Dit proces houdt in dat je op zoek gaat naar zoektermen die mensen gebruiken om te zoeken naar jouw product of dienst. Het doel van dit onderzoek is om zoektermen te vinden waarop je kunt adverteren of optimaliseren om meer bezoekers naar je website te trekken.

Het zoekwoordenonderzoek heeft meerwaarde voor SEA vanwege de selectie van zoektermen op het gebied van zoekintentie en de customer journey. Iedere zoekopdracht kan worden ingedeeld in één van de vier fases binnen de customer journey: See, Think, Do en Care.

Het is belangrijk om te weten welke zoektermen bij welke fase horen, omdat de conversieratio over het algemeen hoger ligt naarmate de zoekopdracht verder in de funnel zit. Zoekopdrachten als “Smartphone kopen” zijn bijvoorbeeld Think Keywords, omdat deze persoon zich nog in de oriëntatiefase bevindt. Terwijl de zoekopdracht “iPhone XS 64GB kopen” een Do-Keyword is, omdat deze persoon al weet welk model telefoon hij wil kopen en op zoek is naar een aanbieder.

Deze inzichten kunnen gebruikt worden om een goede structuur aan te brengen in het Google Ads-account, zodat het beschikbare budget zo efficiënt mogelijk wordt besteed aan zoektermen die waarschijnlijk het meeste rendement opleveren. Dit maakt het bijsturen en optimaliseren van de campagne gemakkelijker.

3. Targetingopties: de juiste doelgroep bereiken

Met Google Ads is het mogelijk om zeer specifiek te targeten op bepaalde demografische gegevens, locaties, interesses en zoekgedrag. Dit betekent dat je jouw advertenties kunt richten op de doelgroep die voor jou het meest relevant is. Zo kun je bijvoorbeeld alleen adverteren aan mensen tussen de 18 en 30 jaar oud, die in Amsterdam wonen en geïnteresseerd zijn in sport.

Dankzij deze targeting mogelijkheden kun je ervoor zorgen dat jouw advertenties alleen worden getoond aan mensen die hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Hierdoor wordt het aantal kliks en conversies verhoogd en wordt er efficiënter omgegaan met het beschikbare advertentiebudget. Het is dus zeker de moeite waard om tijd en aandacht te besteden aan het instellen van de juiste targetingopties voor jouw Google Ads-campagne.

4. Maak aantrekkelijke advertenties

Om op te vallen tussen de massa is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kop en beschrijving van jouw advertenties. Deze moeten duidelijk en pakkend zijn, zodat potentiële klanten worden verleid om door te klikken naar jouw website. Het is ook van belang om relevante zoekwoorden te gebruiken die aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker.

5. Optimaliseer de landingspagina

Wanneer een gebruiker op jouw advertentie klikt, is het van belang dat hij op een relevante landingspagina terechtkomt die aansluit bij de zoekopdracht. Dit houdt in dat de informatie op de landingspagina overeenkomt met de informatie in de advertentie en dat de pagina specifiek gericht is op de zoekopdracht van de gebruiker.

Een goede landingspagina heeft een duidelijke en overzichtelijke structuur en bevat relevante informatie die de bezoeker verder kan helpen in zijn zoektocht. Zo kan er bijvoorbeeld meer informatie worden gegeven over het product of de dienst, of kunnen er reviews van andere klanten worden getoond.

6. Verhoog de conversies met remarketing

Remarketing is een krachtige functie binnen Google Ads waarmee je mensen kunt targeten die al eerder op jouw website zijn geweest. Door deze doelgroep opnieuw te targeten met relevante advertenties, vergroot je de kans op conversies.

Met remarketing kun je bijvoorbeeld specifieke producten of diensten onder de aandacht brengen van mensen die deze eerder hebben bekeken op jouw website. Dit doe je door deze producten of diensten te promoten in de advertentie die aan deze doelgroep wordt getoond. Remarketing is een effectieve manier om de interesse van potentiële klanten vast te houden en hen te herinneren aan de voordelen van jouw producten of diensten. Het kan ook helpen om de naamsbekendheid van jouw merk te vergroten.

7. Bepaal het juiste budget

Bij het opzetten van een Google Ads-campagne is het bepalen van het juiste budget van groot belang. Het budget moet aansluiten bij de doelen van de campagne en bij de waarde van een conversie.

Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen wat een conversie jou waard is en hoeveel je bereid bent te betalen om deze te realiseren. Op basis hiervan kun je het maximale bedrag bepalen dat je wilt uitgeven aan jouw Google Ads-campagne.

Het is ook van belang om te kijken naar de concurrentie en de kosten per klik in jouw branche. Zo kun je een realistisch beeld krijgen van wat een klik op jouw advertentie gemiddeld kost en hoeveel je dus moet investeren om voldoende vertoningen en klikken te realiseren.

8. Voer regelmatig een zoektermrapport uit

Een zoektermrapport geeft inzicht in de zoektermen waarop je advertenties zijn vertoond. Door regelmatig een zoektermrapport uit te voeren, kun je zoektermen uitsluiten die niet relevant zijn en het budget efficiënter inzetten.

SEA tips 2023

9. Gebruik Google Analytics om de resultaten te meten

Een zoektermrapport is een waardevol hulpmiddel bij het optimaliseren van jouw Google Ads-campagne. Het geeft inzicht in de zoektermen waarop jouw advertenties zijn vertoond en hoe deze hebben gepresteerd. Door regelmatig een zoektermrapport uit te voeren, kun je zoektermen uitsluiten die niet relevant zijn en het budget efficiënter inzetten.

10. Houd de concurrentie in de gaten

Het analyseren van de concurrentie kan waardevolle inzichten opleveren die je kunt gebruiken om jouw eigen campagne te verbeteren en jouw advertenties te laten opvallen.

Het is bijvoorbeeld interessant om te kijken welke zoekwoorden de concurrentie gebruikt en hoe zij hun advertenties hebben opgebouwd. Door deze informatie te analyseren, kun je ontdekken waar de kansen liggen voor jouw eigen campagne en hoe je jouw advertenties kunt onderscheiden van die van de concurrentie.

11. Gebruik slimme biedstrategieën

Met slimme biedstrategieën kun je automatisch biedingen aanpassen op basis van doelstellingen. Hiermee kun je efficiënter bieden en betere resultaten behalen. Een ander voordeel van slimme biedstrategieën is dat het biedproces automatisch verloopt, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het bijsturen van jouw biedingen. Dit geeft jou meer tijd en ruimte om je te concentreren op andere belangrijke aspecten van jouw Google Ads-campagne, zoals het schrijven van effectieve advertenties en het optimaliseren van de landingspagina’s.

12. Wees creatief met advertentie-indelingen

Google biedt verschillende advertentie-indelingen aan, zoals tekst-advertenties, beeldadvertenties en videoadvertenties. Experimenteer met verschillende indelingen om te zien welke het beste werken voor jouw bedrijf.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat videoadvertenties goed werken voor het promoten van bepaalde producten of diensten, terwijl tekstadvertenties beter presteren voor andere doeleinden. Door te experimenteren met verschillende indelingen kun je ontdekken welke indeling het beste aansluit bij de behoeften en interesses van jouw doelgroep.

13. Maak gebruik van advertentie-extensies

Met advertentie-extensies kun je extra informatie toevoegen aan je advertenties, zoals een telefoonnummer of een link naar een specifieke pagina op je website. Dit kan de relevantie van je advertentie vergroten en de kans op conversies vergroten.

14. Adverteer op de juiste tijden

Door op de juiste tijden te adverteren, kun je de relevantie van je advertenties vergroten. Pas je advertenties aan op het moment van de dag waarop je doelgroep het meest actief is.

15. Test, test, test

Test verschillende elementen van je advertenties, zoals koppen, beschrijvingen en landingspagina’s, om te zien welke het beste werken.

16. Gebruik automatisering

Automatisering kan het beheer van je Google Ads-campagne vereenvoudigen en efficiënter maken. Maak gebruik van tools zoals Smart Bidding om biedingen automatisch te laten aanpassen.

17. Let op de kwaliteitsscore

De kwaliteitsscore is een belangrijke factor in de positie van je advertenties. Een hoge kwaliteitsscore kan de positie van je advertenties verbeteren en de kosten per klik verlagen.

18. Zorg voor een goede mobiele ervaring

Een goede mobiele ervaring is essentieel voor het succes van je Google Ads-campagne. Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten en dat je advertenties goed worden weergegeven op smartphones en tablets.

19. Maak gebruik van lokale targeting

Met lokale targeting kun je specifiek adverteren in bepaalde geografische gebieden. Dit is vooral handig voor bedrijven die zich richten op een bepaalde regio.

20. Analyseer en optimaliseer continu

Een Google Ads-campagne is nooit af. Blijf de resultaten analyseren en optimaliseren om het maximale uit je campagne te halen.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9
    js_loader