Een eigen webshop beginnen | Lees hier alles over webshops

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Een eigen webshop beginnen

Een eigen webshop beginnen

Misschien loop jij al een tijdje rond met het idee om een eigen webshop te beginnen. Dat kan zijn omdat je al een bestaande fysieke winkel hebt en hier graag een online aanvulling op wilt hebben. Maar ook zonder bestaande winkel is het een prima idee om een webwinkel te beginnen. Juist in deze tijd waarin steeds meer online geshopt wordt. Bovendien zijn veel mensen door de coronacrisis hun baan verloren en zoeken zij naar inkomsten vanuit huis. Met een webshop is dit heel goed te realiseren.

Zeer groot bereik

Indien je een eigen winkel hebt, zul je vast merken dat veel van je klanten uit de nabije omgeving komen. Consumenten vinden het meestal fijn om in hun eigen vertrouwde buurt te shoppen. Zo’n vaste klantenkring is natuurlijk heel erg prettig, maar zal niet heel veel gaan groeien in de komende jaren. Een webshop daarentegen kent een veel groter bereik. In één klap kun je mensen in heel Nederland bereiken en misschien wel ver daarbuiten. Waar je in een fysieke winkel alleen beperkt bent tot een praatje bij de toonbank, kun je online je winkelend publiek overal ter woord staan. Start bijvoorbeeld met digitale advertenties of verzorg wekelijks of maandelijks een boeiende nieuwsbrief. Op deze manier kun je heel veel mensen stimuleren om online een bezoek te brengen aan jouw webwinkel. Om deze nog beter vindbaar te krijgen, is het aan te raden om wat tijd en budget te steken in zoekmachineoptimalisatie.

Webshop beginnen

Koopkracht neem toe

Sinds de online webwinkels hun intrede hebben gedaan, neemt de interesse bij het kopende publiek alleen maar toe. Steeds meer mensen kiezen voor gemak en bestellen hun producten online. In de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek is tevens te zien dat consumenten daarnaast ook nog eens steeds meer geld online uitgeven. Een webshop beginnen is dus een uitstekend idee. De stroom klanten neemt toe, maar ook hun koopkracht. Vooral in food en fashion wordt veel geld uitgegeven. Maar ook online winkels in de categorieën huis, tuin, sport en recreatie zien stijgende cijfers. Weet dus dat je online al vrij snel goed zit en hier echt geld mee te verdienen is.

Online winkelen door lockdown

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat nog meer mensen hun weg naar de digitale winkel weten te vinden. In het jaar voor de coronacrisis winkelden maar liefst 11,7 miljoen mensen thuis vanachter hun computer. Door de lockdown is dit aantal nog eens met 7% gegroeid. Je ziet dus dat in het beginnen van een webshop enorme potentie zit. Consumenten raken gewend aan deze manier van winkelen en zullen niet snel meer teruggaan naar hun oude patroon. Er ligt dus nog voldoende ruimte om een eigen webwinkel op te zetten.

Baas in eigen shop

Je ziet steeds vaker dat ondernemers starten met de verkoop van hun producten op Instagram, Facebook of andere social media kanalen. Dit is zeker een goed idee omdat je daar een groot publiek kunt bereiken. Maar laat daardoor niet een eigen webwinkel schieten. Zie deze juist als de basis en social media als een mooie aanvulling. Je weet nooit of Instagram of Facebook over een aantal jaren nog bestaat. Of misschien worden diensten enorm gewijzigd. Je bent altijd afhankelijk van de grillen van zo’n platform. Met je eigen webshop heb jij het helemaal zelf voor het zeggen. Hier kan nooit een wijziging optreden die ten nadele van jou is. Bovendien kun je door het inzetten van SEO en SEA ervoor zorgen dat jouw producten online goed vindbaar zijn.

Starten met een klein budget

Zit ondernemen in jouw bloed, maar is een fysieke winkel een brug te ver? Dan is een eigen online winkel beginnen een perfecte oplossing. De investering hiervoor is vele malen kleiner. Bedenk dat je vanuit huis kunt werken en dus geen winkelruimte nodig hebt. En heb je niet veel ruimte voor opslag? Bekijk dan eens of je mogelijkheden ziet in dropshipping. Bij dit concept verkoop jij producten van een groothandel, die het vervolgens in jouw naam opstuurt naar de klant. Op internet zijn er genoeg mogelijkheden om een dropshipper te vinden. Heb jij wél een eigen winkel, dan is juist in deze onzekere tijden een webwinkel een hele mooie aanvulling. Als de winkel dicht is, kan er altijd nog 24/7 bij jou online geshopt worden.

Webshop starten is eenvoudig

Sommige ondernemers durven de stap niet te nemen omdat zij denken dat het beginnen van een webwinkel zeer tijdrovend is en behoorlijk ingewikkeld. Dit is gelukkig helemaal niet waar. Als jij kunt ondernemen, kun je zeer zeker ook een webshop opstarten. Als je zoekt naar slimme webshopsoftware kun je heel snel zelf starten, bijvoorbeeld met WooCommerce. Uiteraard kunnen wij je ook helpen met het starten van een shop. Neem contact op met onze websitespecialisten en ontdek de mogelijkheden.

Tip: lees hier meer over het laten maken van een webshop in WordPress

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9
    js_loader