Google Search Console - Lees hier alles over het gebruik van GSC

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Google Search Console

De Google Search Console is een uitgebreide tool die je gratis kunt gebruiken. Met deze tool kan je eenvoudig de aanwezigheid van jouw website in de zoekresultaten verbeteren. Je krijgt ook inzicht in de problemen die zich voordoen met betrekking tot jouw website in de zoekresultaten. Door de Console te gebruiken, kan je deze problemen makkelijk oplossen.

Google Search Console

Hoe werkt de Google Search Console?

Na het aanmaken van een account krijg je toegang tot de Google Search Console. Vervolgens voeg je jouw website toe door een nieuw property aan te maken. Nadat je jouw website hebt toegevoegd, krijg je een overzicht van alle zoekwoorden waarmee je website wordt gevonden. Ook krijg je inzicht in de positie van jouw website in de zoekresultaten. Tot slot krijg je tips om de prestaties van jouw website te verbeteren.

De functionaliteiten

De Google Search Console biedt veel verschillende functionaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld het zoekverkeer van jouw website bijhouden. Ook krijg je inzicht in de zoekwoorden waarmee je website wordt gevonden. Tot slot kan je de linkstructuur van jouw website bekijken en eventuele problemen oplossen.

Een handige functionaliteit is de URL-inspectie tool. Met deze tool kan je controleren of jouw website wordt geïndexeerd door Google. Wanneer de opgegeven URL nog niet geïndexeerd wordt, kan je eenvoudig een indexatie-verzoek indienen.

Beveiligingsproblemen en handmatige acties

In het rapport Beveiligingsproblemen van Search Console vind je de problemen in de beveiliging van je website die door Google zijn opgemerkt. Dit kan bijvoorbeeld een probleem zijn met de SSL-certificaat of een hack in je website. Als je een handmatige actie ontvangt van Google, betekend dit dat er een probleem is met je website. Dit kan een probleem zijn met de inhoud van je website of met de technische structuur van je website. In het tabblad acties vind je de handmatige acties die op jouw website van toepassing zijn. Tot slot kan je in het rapport Linkproblemen de linkproblemen van je website oplossen.

Voor wie is de Google Search Console?

Vaak wordt er gedacht dat de Search Console enkel bedoeld is voor een website of SEO specialist, de Google Search Console is er echter voor iedereen die een website heeft. Het is niet nodig om je aan te melden voor de Google Search Console, maar als je je wel aanmeldt, dan krijg je meer inzicht in de manier waarop Google jouw website bekijkt en indexeert. Dit helpt je om de juiste verbeterpunten aan te pakken.

Wanneer je een website beheerd is het handig om gebruik te maken van de Search Console. Zoals je gelezen hebt geeft de Search Console je inzicht in de zoekwoorden die bezoekers gebruiken om op jouw website terecht te komen. Ook kun je zien hoeveel bezoekers jouw website bezoeken en welke pagina’s het meest bekeken worden. Je krijgt dus inzicht in de prestaties van je website.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9
    js_loader