Interne links voor SEO | Lees alles over interne links en bekijk onze tips.

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Interne links voor seo

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links binnen je website. Deze links dragen bij aan de structuur en gebruiksvriendelijkheid van je eigen website. Interne links zijn daarnaast erg goed voor SEO. Het voorgaande woord “SEO” is een voorbeeld van een interne link.

De manier waarop interne links werken

Interne links zijn te vergelijken met backlinks. Dit komt doordat interne links linkjuice doorgeven en er voor zorgen dat pagina’s met een hoog aantal inkomende links een hogere autoriteit krijgen en hierdoor op termijn beter gaan scoren in Google. Hieruit kunnen we dus concluderen dat een interne link gezien kan worden als een aanbeveling in de ogen van Google. Je beveelt als het waren aan om de pagina waar de link naar kijkt te bekijken.

Interne linkstructuur

Om te begrijpen hoe interne links bijdragen aan de SEO structuur van je website is het handig om jouw website te vergelijken met een boek met verschillende pagina’s. Zoals in een boek heeft elke pagina zijn eigen inhoud en is het dan ook mogelijk om elke pagina los van elkaar door middel van SEO Optimalisatie te optimaliseren voor Google. Je kan dus per pagina optimaliseren voor een zoekwoord waarmee je met die pagina graag gevonden wilt worden binnen de zoekresultaten van Google.

Een boek heeft vaak een inhoudsopgave waarin de verwijzingen naar de verschillende hoofdstukken worden getoond. Dit soort verwijzingen wil je ook binnen je website hebben, interne links zorgen als het waren voor een spinnenweb aan verwijzingen naar de verschillende pagina’s binnen je eigen website.

 

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9js_loader×