Het vergaren van backlinks

Linkbuilding is letterlijk het vergaren van backlinks. Het is hierbij belangrijk rekening te houden de verschillende technieken en welke waarde Google hieraan hangt. De juiste manier van Linkbuilding valt onder White Hat SEO. White Hat SEO is het uitvoeren van SEO volgens de “spelregels” van Google.

Linkbuilding uitvoeren kan op vele verschillende manieren. In dit kennisartikel bespreken we de meest voorkomende manieren.

Startpagina’s 

De eerste stap die vaak gezet wordt is het aanmelden van je website bij startpagina’s. Startpagina’s zijn websites met verzamelingen van verschillende links per onderwerp/categorie. Vroeger was het gebruiken van startpagina’s voor linkbuilding enorm populair, tegenwoordig is dit echter steeds minder het geval. Startpagina’s zijn in de ogen van Google namelijk minder waardevol geworden. Hierdoor is een backlink geplaatst op een startpagina minder krachtig dan dat dit in het verleden het geval was. Desondanks kunnen startpagina’s nog steeds nuttig zijn bij het uitvoeren van linkbuilding. Zorg echter wel dat je de backlink op een relevante startpagina plaatst bij het onderwerp dat het dichts bij het onderwerp van jouw eigen website ligt.

Startpagina’s kunnen eenvoudig gevonden worden via Google. Er zijn verschillende bekende en populaire startpagina’s, enkele voorbeelden zijn: startpagina.nl, startgids.nl en startkabel.nl. Er zijn tegenwoordig honderden startpagina’s binnen diverse categorieën en onderwerpen te vinden via Google.

Aanmelden bij startpagina’s gaat in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Vaak is er op de betreffende startpagina een knop te vinden met “link aanmelden”, volg vervolgens de stappen en voila, je link is aangemeld.

Linkruilen

 

Mohamed Farhane

Mohamed is SEO-specialist en lead van ons SEO en development team. Met meer dan 8 jaar ervaring, creativiteit en analytisch denkvermogen helpt hij onze klanten online en offline groeien.