Een succesvolle Call To Action | Lees er alles over

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Succesvolle Calls To Action

Goede calls to action zijn zeer belangrijk voor je website of webshop. Ze helpen je bezoekers duidelijk te maken wat je precies wilt dat ze doen. Of het nu gaat om het aankopen van een product, het aanvragen van een offerte of het aanmelden voor een nieuwsbrief, een duidelijke call to action zorgt ervoor dat je bezoekers sneller tot actie overgaan.

succesvolle call to action

Hoe creëer je een succesvolle CTA?

Een succesvolle CTA is helder, aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen. Het is belangrijk om te weten wat je doel is met je call to action, zodat je de boodschap duidelijk kunt overbrengen. Daarnaast is het belangrijk om de aanzet tot actie aantrekkelijk te maken, zodat bezoekers er echt door aangetrokken worden. Daarnaast moet het ook gemakkelijk te begrijpen zijn, zodat bezoekers precies weten wat ze moeten doen. Het is belangrijk dat een CTA niet alleen de aandacht trekt, het overhalen van de bezoeker moet ook eenvoudig zijn. Als je eenmaal weet hoe je een succesvolle call to action kunt maken, is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een CTA aantrekkelijk en gemakkelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een aantrekkelijke afbeelding, een sterk verhaal of een aantrekkelijke aanbieding. Wat voor CTA je ook kiest, zorg ervoor dat het duidelijk is wat je bezoekers moeten doen.

Waar plaats je een call to action?

Een call to action kan overal geplaatst worden, zolang het maar duidelijk is wat je bezoekers moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende plekken:

  • In een blogbericht: plaats een CTA aan het einde van je blog, zodat je bezoekers weten wat ze moeten doen als ze je blog hebben gelezen.
  • Op een landingspagina: plaats een CTA op een strategische plek op je landingspagina, zodat bezoekers niet hoeven te zoeken naar wat ze moeten doen.
  • In een e-mail: plaats een CTA in de body van je e-mail, zodat je lezers weten wat je precies van hen verwacht.
  • Op een social media post: plaats een CTA op je social media post, zodat je bezoeken wat ze moeten doen als ze je post hebben gelezen.

Optimaliseer je calls to action voor SEO

Als je een succesvolle call to action hebt, is het belangrijk om deze ook goed te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan je doen door gebruik te maken van zoekwoorden en door je CTA’s te linken aan je landingspagina’s. Zo zorg je ervoor dat je CTA’s beter vindbaar zijn in zoekmachines en dat je bezoekers sneller tot actie overgaan.

Wetenschappelijk onderzoek call to action

Uit onderzoek van Neil Patel blijkt dat je conversion rate verdubbelt als je gebruik maakt van een CTA. Dit betekent dat je twee keer zoveel bezoekers tot actie overhaalt dan als je geen CTA gebruikt. Daarnaast blijkt uit onderzoek van Content Verve dat een CTA de kans op een klik verhoogt met 123%. Dit betekent dat een CTA ervoor zorgt dat je bezoekers een stuk sneller tot actie overgaan. Als je een succesvolle call to action wilt maken, is het belangrijk om te weten wat je doel is, wat je bezoekers willen en hoe je je CTA’s kunt optimaliseren voor zoekmachines. Door deze tips in de gaten te houden, maak je snel een succesvolle call to action.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9
    js_loader