7 tips om je online verkopen te vergroten tijdens de feestdagen

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

7 tips om je online verkopen te vergroten tijdens de feestdagen

De feestdagen komen steeds dichterbij. In de weken rondom de feestdagen (Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerstmis) schiet de omzet in de detailhandel de lucht in. Zeker online. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze piek in je verkoop meekrijgt? Wij geven je 7 tips:

Black friday

Zorg ervoor dat je website optimaal werkt

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je website in orde is. Zorg ervoor dat je website snel laadt, goed werkt op mobiele apparaten en overzichtelijk is. Als je website niet optimaal werkt, kan dat leiden tot verlies van bezoekers en dus ook verlies van omzet.

Zorg dat je goed vindbaar bent in Google

Als je niet goed vindbaar bent in Google, ben je ook niet goed vindbaar voor je potentiële klanten. Zorg ervoor dat je website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zorg ook voor een sterke social media aanwezigheid. Het actief bijhouden van een blog helpt ook mee om beter vindbaar te zijn in Google. Door het uitvoeren van een SEA campagne (zoekmachine adverteren) maak je je website nog beter vindbaar in Google. Daarnaast is het ook verstandig om een goede SEO optimalisatie uit te voeren. Zorg ervoor dat je website qua inhoud en techniek optimaal is ingericht voor zoekmachines.

Richt je verkoopkanalen slim in

Als je online wilt verkopen, is het van belang dat je weet op welke kanalen je klanten zitten. Er zijn vele manieren om online te verkopen. Denk aan een eigen website, online marktplaatsen, social media en online adverteren. Je kunt niet overal aanwezig zijn, dus kies de verkoopkanalen slim uit. Doe onderzoek naar waar je doelgroep zit en focus je daar op. Werk je aan een lange termijn strategie, dan is het raadzaam om je eigen website op te zetten. Een eigen website zorgt ervoor dat je meer controle hebt over je eigen merk en je klantenbinding. Als je snel resultaat wilt, kun je kiezen voor een online advertentiecampagne. Zorg ervoor dat je advertenties goed gericht zijn, zodat je niet onnodig veel geld uitgeeft.

Spring er uit met een kortingsactie

Een kortingsactie is een goede manier om meer verkopen te genereren. Zorg ervoor dat je kortingsactie eruit springt. Een korting van 10% is niet erg aantrekkelijk. Maar een korting van 50% of zelfs 70% kan wel een trigger zijn voor je bezoekers om over te gaan tot aankoop. Zorg er wel voor dat je kortingsactie niet ten koste gaat van je winstgevendheid.

Vraag klanten om een review te plaatsen

Als je een goede review hebt ontvangen van een klant, vraag dan of hij of zij deze review ook online wil plaatsen. Op deze manier kunnen andere mensen zien dat je een betrouwbare verkoper bent. Opmerkingen en reviews zijn heel waardevol, want ze helpen andere mensen bij het maken van een keuze. Zorg er wel voor dat je klanten een eerlijke review kunnen plaatsen. Geef ze de ruimte om zowel de positieve als de negatieve punten te benoemen.

Bied verschillende verzendopties aan

Als je online wilt verkopen, moet je ook rekening houden met het verzenden van je producten. Bied je klanten verschillende verzendopties aan. Denk aan standaard verzending, express verzending en afhalen in een winkel. Zorg ervoor dat je klanten duidelijk kunnen zien wat de verschillende opties zijn en wat de kosten hiervan zijn. Op deze manier kunnen ze zelf kiezen welke optie het beste bij hen past. Als je deze tips opvolgt, zal je zien dat je online verkoop toeneemt.

Schakel de hulp in van een online marketing specialist

Als je niet weet hoe je online meer verkopen kunt genereren, kun je de hulp inschakelen van een online marketing specialist. Een online marketing specialist weet precies hoe je online meer verkopen kunt genereren. Hij of zij kan je helpen met het opzetten van een sterke online strategie.

Een online marketing specialist kan je helpen met het opzetten van een SEA of SEO campagne. Een SEA campagne is een advertentiecampagne in Google. Een SEO campagne is een campagne waarbij je ervoor zorgt dat je beter vindbaar wordt in Google. Daarnaast kan een specialist je ook helpen met het opzetten van een social media campagne of het schrijven van een blog.

Hulp nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in online marketing en helpen je graag met je online verkoop. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Onze adviseurs vertellen je graag alles over de mogelijkheden die er zijn.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


    blank
    4.9
    js_loader