Alles over DuckDuckGo - iMedia Bureau

Vraag nu tijdelijk een gratis quickscan aan t.w.v. €139,-

Bekijk
Gratis SEO scan aanvragen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Alles over DuckDuckGo

DuckDuckGo is een zoekmachine die gebruikers voorziet van anonieme zoekresultaten. In tegenstelling tot andere zoekmachines, logt DuckDuckGo geen zoekopdrachten van gebruikers en deelt ze ook niet met derden. Deze zoekmachine is daarom een uitstekende optie voor mensen die hun privacy willen beschermen.

duckduckgo

Anoniem blijven met DuckDuckGo

DuckDuckGo speelt slim in op de behoefte om anoniem te kunnen blijven op het internet. De zoekmachine maakt gebruik van een aantal technieken om dit te bewerkstelligen, waaronder het blokkeren van IP en het verbergen van zoekopdrachten achter een proxy-server. DuckDuckGo is overigens niet de enige anonieme zoekmachine; Ixquick en Startpage zijn twee andere opties die gebruikers kunnen overwegen.

DuckDuckGo biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere zoekmachines, waaronder:

 • Anonieme zoekresultaten
  DuckDuckGo logt geen zoekopdrachten van gebruikers en deelt ze ook niet met derden. Dit betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over hun privacy als ze gebruik maken van de zoekmachine.
 • Betere privacybescherming
  DuckDuckGo maakt gebruik van een aantal technieken om ervoor te zorgen dat gebruikers anoniem blijven. Dit maakt de zoekmachine een uitstekende keuze voor mensen die hun privacy willen beschermen.
 • Eenvoudig te gebruiken
  DuckDuckGo is eenvoudig te gebruiken en biedt een gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt de zoekmachine toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun technische kennis.

DuckDuckGo en SEO

Hoe zit het met SEO? Zoals eerder vermeld, is DuckDuckGo een uitstekende keuze voor mensen die hun privacy willen beschermen. Echter, het gebruik van DuckDuckGo heeft ook een aantal nadelen. Zo is het bijvoorbeeld moeilijker om bepaalde zoekwoorden te targeten met DuckDuckGo, omdat de zoekmachine geen zoekopdrachten logt. Daarnaast is het ook moeilijker om je website te promoten met DuckDuckGo, omdat de zoekmachine minder bekend is dan andere zoekmachines, zoals Google.

duckduckgo zoekmachine

Gebruiksvriendelijkheid

DuckDuckGo is eenvoudig te gebruiken en biedt een gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt de zoekmachine toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun technische kennis.

Contract met Microsoft

In 2015 heeft de zoekmachine een contract getekend met Microsoft. Dit betekent dat de zoekmachine nu gebruik maakt van de zoekresultaten van Microsoft Bing. Dit betekent echter niet dat Microsoft toegang heeft tot de zoekopdrachten van gebruikers; DuckGo blijft anonieme zoekresultaten leveren.

Ook online
groeien?

Ontdek hoe jouw website er écht voor staat


  blank
  4.9js_loader×